Nyaralás a nagyszülőknél

6. meserészletünk, a Nyaralás a nagyszülőknél. Lassan befejeződik az iskola, óvoda, így aktuális. Jó is az, ha a gyerekek megismerhetik a nagyszüleiket. Az pedig még nagyobb öröm, ha az unokatesóval nyaralhatnak. Ebben a történetben a városi zsongás és a természetközeli élet nagy különbségeit mutatják be a kis lurkók. De sok hasznos kifejezést és praktikát is tanulhatnak horgászásról, életmentésről. A rajzot, mint mindig, Tatorján Írisznek köszönhetjük!
Ki ne hagyjátok a teljes történetet!

Nyaralás a nagyszülőknél

...
"– Bepakoltál már mindent? – kérdi róka mama Rudolftól.
– Nem egészen, gondolkodnom kell, mire lehet még szükségem.
– Rendben, kedvesem, de igyekezz, apa lassan indulni kezd.
– Jó, anya! Gyorsan összeszedek mindent, és bepakolok. Szerinted milyen lesz Bendegúz? Még sosem találkoztunk. Nem is tudom, a nagyiéknál vajon egy szobában alszunk?
– Nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy jól fogjátok magatokat érezni. Egykorúak vagytok, bizonyára sok jó játékot találtok majd ki.
– Örülnék neki. – Rudolf lebiggyesztette a fejét.
– Hiányozni fogtok, régen voltam távol tőletek.
– Nekünk is hiányzol majd, de csak két hét, és újra a saját ágyadban alszol. Meglátod, izgalmas lesz, nagyapáék sok programot terveztek.
– Készen vagy már, kisfiam? – topog apa az ajtóban.
– Igen, apa, indulhatunk. Csak anyával még búcsúzkodunk.
– Szervusz, kicsi szentem, sokat gondolok majd rád. Ha nem éreznéd jól magad, csak szólj, és elmegyünk érted egyik délután.
– Szeretlek, anya! Nem, nem, jó lesz a nagyiéknál. De most már indulok, mert Bendegúz vár.Azzal elmentek az édesapjával.

Ilyenkor az anyai szívnek mindig nehéz. Persze örül, hogy a kiskölyke világot lát, de csak akkor nyugodt igazán, ha épségben hazatalál. Rudolf izgatottan várja ezt a két hetet, amikor nagyszüleivel lehet. Eddig mindig jól érezte magát, a nagymama sok finom falattal várta, nagypapa mellett pedig belekóstolt a barkácsolásba."
...

Részlet

 

7_nyaralas_a_nagyszuloknel_masolata.jpg