Nyári tábor

Soron következő mesénk, a Nyári tábor. Igaz, még odébb a nyári szünet, de a meleg már itt kopogtat az ajtóban.

Mesénkben a nyári érdekességeket, a sok hasznos megtapasztalást és a barátokkal együtt töltött idő szépségét mutatom be. A rajzot, mint ahogy mindegyiket, Tatorján Írisznek köszönhetjük! Fogadjátok szeretettel.

 

Nyári tábor

 

........

"Így ment ez nap napot követve, játszottak, kerestek, a környezetükkel ismerkedtek. Volt növényismeret, gombaszedés, madarak képéhez illő madárdalkeresés. Megtanulták, hogy gombából a csiperke ehető, a tetszetős piros, fehér pöttyökkel viszont mérgező. Már tudják, hogy a kakukk a fiókáit más fészkébe költözteti, és hagyja, hogy más mamája nevelje fel őket. Találtak gyógynövényeket, és megismerték, milyen betegségekre készíthetnek belőle főzetet. Jó a kamilla, cickafark, csipkebogyó és a menta. Kamilla és csipkebogyó a köhögésre, torokfájásra, a menta pedig az orrdugulásra.

Akadt idő játékra is, fogócskáztak, bújócskáztak, a többiekkel együtt számháborúztak. Nagyon vidáman telt a nyári tábor, igazán bánhatta, aki kimaradt ebből a jóból. Lassan azonban a végéhez közeledett, így aztán összegezték a sok-sok feladat eredményét, melyik csapat mire jutott. Ünnepélyes keretek között, csinosan felöltözve jelentette be a győztest Harkály doktor.

– Először is, gratulálok mindenkinek. Ügyesek voltatok. A szüleitekkel, testvéreitekkel mindazt, amit tanultatok, nyugodtan osszátok meg, hogy ők is büszkék lehessenek. De nem is rabolom az időt, nézzük a tényeket. Aki a legügyesebb lett, az nem más, mint Berci és Benedek. Szívből gratulálunk nektek, vegyétek át az oklevelet. A díjatok pedig egy meglepetés, amihez máshova kell mennünk, egészen pontosan egy kis sétát kell tennünk.

– Ó, de izgalmasan hangzik, mi is elkísérhetjük őket? – csillant fel Botond szeme kíváncsian.

– Igen, sőt! – felelte a doktor. – Ti fogtok segíteni.

– Segíteni, de hát miben? – kérdezte Réka, és megnézte a zsákját, hogy lesz-e vajon ehhez elég répa.

– Bizony, az a meglepetés, hogy lombházat építetek. Már minden eszköz, anyag és szerszám a helyszínen hever.

– Juj, de klassz! – lelkendezett Bianka. – Még sosem építettem ilyet, de egyszer már láttam, és nagyon megtetszett.

– Nos, akkor most itt az idő, induljunk. Sok lesz még ma a dolgunk. – Harkály doktor mutatta az irányt."

Részlet

 

5_nyari_tabor_masolata.jpg